Berakah M&V Publicidad

Hoe u een winnaar wordt in de wereld van agressors

We hebben vaak te maken met verschillende manifestaties van agressie. Een baas of collega, onbekende onbeleefde rude op straat of een naaste die we houden en waarderen kan de moeite nemen. Laten we proberen erachter te komen hoe agressors te weerstaan ​​zonder onnodige negativiteit, ruzies en «brandende bruggen».

Wat is hij een giftig persoon?

Half, schandalen, schending van randen – bijna dagelijks worden we geconfronteerd met agressie. Het gebeurt anders. De agressor handelt niet altijd open en is zich bewust van zijn motieven.

Stel je de situatie voor: onze vriend/geliefde/collega is constant te laat voor vergaderingen, maar gedraagt ​​zich alsof er niets was gebeurd. Als je hem rechtvaardigt door het feit dat hij gewoon niet punctueel is, dan is nee, dit is niet zo. Met zijn gedrag toont zo’n «kameraad» zijn gebrek aan respect, wat betekent dat dit veilig kan worden beschouwd als een voorbeeld van verborgen agressie.

Hoe u een agressief afgestemde persoon kunt herkennen?

Let allereerst op de opvattingen, bewegingen, gebaren en reactie van uw eigen lichaam in contact met een negatieve persoon.

Vaak kunnen we zelfs verborgen agressie overwegen om interne signalen te gebruiken. In aanwezigheid van deze persoon bijvoorbeeld, slaperigheid, druk in de tempels of zelfs een kleine aanval van misselijkheid kan verschijnen, we willen zo snel mogelijk van hem weggaan. Luister naar je reacties, leer ze te herkennen en te beheren.

In tegenstelling tot passieve agressie is actief zichtbaar voor de naakte look: scherpe bewegingen, te brede gebaren, een constante vertaling van de look van links naar rechts. Agressors aarzelen niet om over te schakelen om te schreeuwen, commando te maken en de etiquette volledig te vergeten.

Een ander teken van agressie kan manipulatie zijn. Wanneer een persoon probeert «ons uit te sluiten», onderbreekt en wil niet luisteren naar argumenten en argumenten. Het is vaak moeilijk om met dergelijke mensen het eens te zijn, omdat het belangrijker is voor hen om hun zaak te bewijzen dan om relaties te onderhouden.

Hoe u een ruzie in een vreedzame richting kunt overbrengen?

Overweeg verschillende levenssituaties.

Eerste situatie: agressor – Chief

Voor een competente exit uit deze situatie kunt u niet in de rol van «slachtoffer», of in de rol van de «redder», of in de rol van dezelfde «agressor» zijn. Als dit gebeurt, moet je het spel dringend verlaten.

De dialoog zal er zoiets uitzien. Ten eerste, vleierij uit de categorie: «Ivan Ivanovich, ik respecteer je enorm, je bent echt een specialist met hoge klasse». Dan «voegt we ons bij de emoties van de baas en gebruiken het als:» Ik begrijp uw gevoelens perfect «,» Ik deel uw verontwaardiging «. En tot slot gaan we verder met de presentatie van onze positie, beginnend met de uitdrukking: «Tegelijkertijd, laat me uitspreken».

Vermijd dergelijke uitdrukkingen als «Ik ben het met u eens/aan, maar. » – Dit is een rode doek voor de agressor.

Tweede situatie: agressor – echtgenoot

Hier kunnen we zonder formules doen, maar met een duidelijke checklist:

  1. Geen tranen! Je moet

    Cialis Generiek

    absoluut kalm en zelfverzekerd zijn in jezelf.

  2. Het is niet nodig om een ​​positie van zijn moeder te veranderen uit de positie van zijn vrouw. Gebruik gewoon geen «mama» -zinnen uit de serie «Waarom ben je zo bezorgd?»,» Waarom ben je zo bezorgd?»».
  3. Ga niet schreeuwen en gebruik geen fysieke kracht. De situatie kan gemakkelijk uit de hand lopen.

Maar hoe je jezelf dan moet gedragen? U kunt uit de situatie komen door uw positie correct uit te stellen. Bijvoorbeeld dit: “Weet je, ik hou van je en waardeer je! Ik hoor je positie en wil ook onze relatie onderhouden, maar ik zie wat er anders gebeurt «. En na het uiten van uw mening.

We laten onmiddellijk een belangrijke opmerking achter: als de man agressief is en je constant naar emoties brengt, dan is het tijd om zich tot een psycholoog te wenden om te begrijpen waarom je zo’n persoon hebt gekozen en of het de moeite waard is om bij hem te blijven.

Hoe u de communicatieregels met u correct aanwijst?

In elke communicatie is het belangrijk om de grenzen en regels in te stellen. En de situatie waarin de agressor «drukt», is een duidelijk signaal dat het tijd is om dit te doen! Vertel hem: “Ik accepteer zo’n beroep niet. Als je met mij dialoog wilt doorgaan, dan op een respectvolle manier «. Wacht tot de agressor kalmeert, beseft het onvoldoende gedrag en zal klaar zijn voor normale communicatie.

Over het algemeen hebben we drie hoofdreacties op stress: hit, rennen, bevriezen. Sommigen vallen of gebruiken zelfs fysiek geweld in stressvolle situaties. Anderen ervaren volledige «gevoelloosheid». En anderen rennen altijd weg van problemen. Dit zijn slechts die mensen die eindeloos uit relaties in relaties springen of bijvoorbeeld van werk tot werk. Maar je begrijpt dat je niet van jezelf kunt wegrennen. Dus waarschijnlijk zal het rolmodel worden herhaald.

Is het de moeite waard om de situatie te pauzeren?

Er is geen definitief antwoord. Een pauze is goed, maar de duur ervan zal afhangen van mensen en de situatie. Wat genoeg en vijf tot tien minuten om te kalmeren. En iemand zwijgt jarenlang. Bovendien is dit een vrij veel voorkomende situatie in veel gezinnen.

Het is de moeite waard om uit deze pauze te komen als je klaar bent om de positie te verlaten «Ik heb gelijk», maar nog niet klaar bent om in het reine te komen met de positie dat «niet goed». Ga naar een gesprek met het begrijpen van het probleem en wees bereid om openlijk te praten, op een volwassen manier. Aanpassen, liegen, manipuleren – dit is niet wat zal helpen om relaties aan te gaan.

Hoe de dialoog te beëindigen door een relatie te onderhouden?

De overgang van mondelinge communicatie naar geschreven. Er zijn meer mogelijkheden om emoties te beheersen en overhaaste oplossingen te voorkomen. Er is zelfs zo’n regel «30 minuten». Lees het bericht – Ga ongeveer een half uur, word afgeleid van de situatie. Kijk dan over wat er gebeurt en stel jezelf drie vragen: “Hoe dit conflict me vandaag kan beïnvloeden?»,» Hoe hij mij over 10 dagen zal beïnvloeden?»,» En wat er over 10 maanden zal gebeuren?»»

Bovendien zal het geweldig zijn om verschillende soorten argumenten te geven om uw positie te verduidelijken. Om dit te doen als rationeel en uitgebalanceerd, ontspan, schakel, neem dan een folder en schrijf alle voor- en nadelen van verschillende scenario’s op.

Wend niet af van wat je hebt verspreid, maar van wat je verenigt met een persoon, een soort gemeenschappelijke rationele graan. En neem een ​​beslissing over een koud hoofd, na te denken over het perspectief. Geef elkaar de kans voor een tweede kans!